Productfilter

 

Met een gasmelder ben u vaak beveiligd tegen de meeste brandbare gassen. Let er wel op welke gassen er gedetecteerd kunnen worden door de gasmelder die u aanschaft. Sommige melders kunnen alleen aardgas waarnemen, anderen weer propaan- en butaangas en sommige die nemen bijna alle gassen waar. Om koolmonoxide te detecteren is in de meeste gevallen een apart koolmonoxidemelder nodig.
 
Het is verstandig om een gasmelder te plaatsen bij een cv-ketel, gasboiler, gaskachel of geisers en fornuizen. Plaatst de melder niet verder dan vijf meter bij de mogelijke bron vandaan. Een aardgasmelder die mag erg hoog geplaatst worden omdat aardgas lichter is dan lucht en daarom stijgt. Propaan en butaan zijn juist weer zwaarder dan lucht. Een gasmelder die bedoelt is om deze gassen waar te nemen die kan juist weer het beste zo laag mogelijk geplaatst worden.
 
Onderschat het gevaar van brandbare gassen niet. Een lichtknop aanzetten kan al een ontploffing veroorzaken omdat er ergens een klein vonkje ontstaat. Probeer uw huis optimaal te beveiligen door verschillende melders te plaatsen. U doet er verstandig aan om tenminste een rookmelder, een koolmonoxidemelder.

Heeft u advies nodig?
Bel ons op: 050 2011108
Of mail naar: service zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel  .
(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)

Medewerker